Nom de l’optativa: Horticultura ecològica
Nivell: 2n ESO
Àrea: Ciències naturals
Professor: Albert Escriu Nadal
Descripció de l’optativa:
L’alumnat que participa en aquesta optativa aprèn, d’una manera principalment pràctica, a cultivar un hort familiar (per abastir a unes quatre persones) aplicant principis de l’agricultura ecològica (sense la utilització de cap fertilitzant, herbicida, fungicida o insecticida químic). El mètode que se seguirà és el de parades en crestall de Gaspar-Caballero de Segòvia.
A part d’adquirir coneixement sobre les plantes cultivades (identificació de famílies i varietats, èpoques de plantació i recol·lecció, tractaments, usos culinaris, vegetació i fauna auxiliar...) també es treballaran temes mediambientals com l’impacte de l’activitat agrícola al medi ambient, la salut alimentària i la gestió de residus.
Intentarem valorar el treball realitzat i constatar el creixement de les plantes i els canvis estacionals a través d’un seguiment minuciós i sistemàtic amb l’ajuda d’una llibreta de camp, una càmera fotogràfica i una pàgina web.
Sistema d’avaluació:
La nota final de l’optativa sortirà d’aplicar els següents percentatges a les notes dels diferents apartats:
- 30% - Estat del bancal (herbes, rec, distribució i estat de la terra)
- 20% - Llibreta de camp amb una entrada amb anotacions de cada sessió
- 20% - Confecció i manteniment d’un bloc a la pàgina web de l’optativa amb fotografies i explicacions de tot el que s’ha fet i après a cada sessió (què hem fet, què hem après, què hem observat, i fotografies o dibuixos il·lustratius)
- 20% - Actitud i interès per les activitats i qüestions tractades
- 10% - Elaboració d’una recepta culinària a partir de productes ecològics de temporada cultivats a l’hort. Caldrà adjuntar-hi fotografies i explicacions.
Material que ha de portar l’alumne/a:
- 1 bolígraf
- 1 bossa reutilitzable per endur-se verdures a casa
- Roba i calçat còmode i que es pugui embrutir
- Samarreta de recanvi i gorra o barret en èpoques de calor
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada